RINKO-KAKU Tea House Project


Gunma, Japan

2020.11.12-15. 

Kiállító művészek: Linda Carrara (IT), Árpád Forgó (H), Shuhei Fukuda (JP), Viktória Kőrösi (HU/AT), Yuka Miyazaki (JP)

Kurátor: Shuhei Fukuda
Kurátor asszisztens, szöveg: Gábor Pintér
Koordinátor: Atsuo Hukuda – Concept Space / AiS Gallery
PR: Yuka Miyazaki

Address: 15 3-chome, Ote-machi, Maebashi

A Rinko-kaku Teaházban rendezett helyszínspecifikus kiállítás a Parallel Művészeti Alapítvány és a Concept Space (JP) együttműködésének második állomása.

2019-ben, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum reneszánsz épületében, a Magyar Ispitában megvalósított Nemes ügyek című kiállításon mutattuk be Atsuo Hukuda (JP), Linda Carrara (IT) és Körösi Viktória (HU/AT) képzőművészeket, akik egyben az 51. Győri Művésztelep vendégművészei is voltak.

Most a Tokióhoz közeli Maebashi városában található Rinko-kaku Teaház hívja párbeszédre az alkotókat a szimbólumokkal, utalásokkal és gazdag történelmi múlttal teli tereivel. Motohiko Katori (1829-1912), Gunma első kormányzója által épített 130 éves épületegyüttes ad otthont ennek a különleges projektnek, melyre a művészek új művekkel, installációkkal készültek.

A kiállító művészek minimalista és kifinomult munkáikkal a tradicionális technikák kortárs interpretációs lehetőségeit kutatják. Az anyagok valós és észlelt tulajdonságai, valamint a különböző minőségek egyszerre jelennek meg a művekben a formák, struktúrák és a dimenziók közötti egyensúlyozás által. Lebegő ezüst fólia, márványozott fatömb, formázott vásznak és repesztett festmények töltik meg ezt az egyedi teret, és motiválják a látogatót a tér “bemozgására”, a munkák körüljárására, ugyanakkor a nyugodt szemlélődésre és meditálására.



Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány