Rinko-Kaku Teaház Projekt 2


MAEBASHI | JAPÁN

2021.11.11-14.

Kiállító művészek: Linda Carrara (IT), Árpád Forgó (H), Shuhei Fukuda (JP), Viktória Kőrösi (HU/AT), Yuka Miyazaki (JP)
Kurátor: Shuhei Fukuda
Kurátor asszisztens, szöveg: Pintér Gábor
Koordinátor: Atsuo Hukuda – Concept Space / AiS Gallery
PR: Yuka Miyazaki
Cím: 15 3-chome, Ote-machi, Maebashi

2021-ben, Japánban megvalósuló programokkal folytatódik a Parallel Művészeti Alapítvány és a Concept Space (JP) együttműködése: helyszínspecifikus kiállítás a Rinko-Kaku Teaházban és egy csoportos kiállítás az AiS Galériában.

A két szervezet együttműködése 2019-ben indult a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Magyar Ispita épületében megrendezett japán-olasz-magyar kiállítással és az 51. Győri Művészteleppel.

2021. novemberében, a Tokióhoz közeli Maebashi városában lévő Rinko-Kaku Teaház hívja párbeszédre az alkotókat. Gunma első kormányzója, Motohiko Katori (1829-1912) által épített, ma 130 éves, szimbólumokkal, referenciákkal és történelemmel teli épületegyüttes ad otthont ennek a különleges projektnek, melyre a művészek új művekkel és installációkkal készültek.

Az alkotók minimalista és kifinomult munkáikkal a tradicionális technikák kortárs interpretációs lehetőségeit kutatják. Az anyagok valós és észlelt tulajdonságai, valamint a különböző minőségek egyszerre jelennek meg a művekben a formák, struktúrák és a dimenziók közötti egyensúlyozás által, motiválva a látogatót a tér bejárására, a munkák körüljárására, és egyben a nyugodt szemlélődésre, meditálására.Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány