Dagmar Keller & Martin Wittwer - Forgó Árpád
Lebegő idő



2022. április 9 – május 1.

Hybridart Space


(1052 Budapest, Galamb u. 6.)

Nyitvatartás: Cs-P-Szo 15-19h, vagy bejelentkezéssel: info@parallelalapitvany.hu

Átutazók, köztes térben és időn kívüliségben. Különös hangulat, mely egyaránt jellemzi a német alkotópáros, Dagmar Keller és Martin Wittwer egy lengyelországi buszpályaudvaron készített éjszakai portréit és Forgó Árpád fényes, fémesen csillogó moduláris formázott vásznait.
Félhomály, bepárásodott buszablakok, alig kivehető, távolba révedő arcok. Érinthetetlen közeliség, érzéki plaszticitás, dimenzióváltás.
A Lebegő idő kiállítás egy kísérlet eltérő, mégis sok közös nevezővel bíró világok bemutatására a kortárs fotográfián és festészeten keresztül.

A művészek a sanghaji The Swatch Art Peace Hotel rezidencia programján ismerkedtek meg 2018-ban. Első közös kiállításuk a Hybridart Space-ben valósul meg.

Az alkotópáros, Dagmar Keller (1972, Németország) és Martin Wittwer (1969, Svájc) 1997 óta dolgozik együtt. Művészetüket leginkább a többrétegűség jellemezi, mely egyaránt vonatkozik a téma feldolgozására, a technikai megvalósításra és a művek bemutatására. Munkáikban az észlelés, a valóság ábrázolásának lehetséges módjait és azok valósággal való kapcsolatait boncolgatják. Témául elsősorban saját környezetük jelenségei szolgálnak. Fotósorozataikat, filmjeiket és videó installációikat számos nemzetközi intézmény mutatta be, többek között, a Tajpeji Képzőművészeti Múzeum, a barcelonai MACBA Kortárs Művészezi Múzeum és a Kunsthalle Nürnberg. A Hybridart Space-ben kiállított fotókat is tartalmazó Passengers című könyvük Párizsban elnyerte 5. Nemzetközi Fotókönyv Fesztivál fődíját.

Forgó Árpádot (1972, Budapest) a kísérleti festészet érdekli. Munkáinak alapvető elemei az arány, a forma és a szín, illetve a képtest felületkezelése. A számok, a számosság, az „egy”, az egység és annak felbomlása, az egy és több, az egész és a rész viszonya foglalkoztatja. Visszatérő kompozíciós gyakorlata az előre meghatározott formájú, kisméretű képrészek, panelek, vagy modulok forgatással, konstrukcióval vagy dekonstrukcióval történő egymáshoz illesztése. Nemzetközi rezidencia programokon szerzett inspirációi nagy hatással vannak művészetére. Dolgozott, többek között, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Norvégiában és Lengyelországban. Munkáival szerepelt a budapesti Ludwig Múzeum, a Vasarely Múzeum és a waldenbuchi Museum Ritter kiállításain. 2019-ben elnyerte a Pollock-Krasner Foundation (USA) ösztöndíját.

Kurátor: PINTÉR Gábor

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap
Szponzoráció: Bortársaság
Együttműködő partnerek: Hybridart Space, Budapest Fotó Fesztivál

    



Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány