Herczeg Tamás
Nagyanyám földje, nagyapám cérnája



2022. szeptember 30 – október 27.
Megnyitó: 2022. szeptember 29. 18-20h

PUCCS Contemporary Art

[VIII. Budapest, Víg u. 22.]

Belátás Projekt

„Az installáció nagyszüleim szabóműhelyében szerzett gyerekkori élményeimből táplálkozik. Mindketten földművelő családból lettek városi iparosok. A kis üzletteret zakatoló Singerek, posztótekercsek, furcsa formájú maradék szövetek, vasalók, krétapor, szabászasztal és -ollók, favonalzók, csöpögő csap és mindenek felett cérnadarabok uralták. Ezerféle színben, hosszban és vastagságban. Az installáció ezen örökség utóéletét, az attól való végleges eltávolodást és a tudás átalakulását vizsgálja. A műhely, az anyag, a mesterség formába rendezett kiállítási tárggyá válik.”

Herczeg Tamás (Sopron, 1969) Budapesten élő építész, a győri egyetem Design Tanszékének oktatója. Az építészet mellett annak határterületei és a vele rokon művészetek is az érdeklődési és a cselekvési körébe tartoznak. Ezt a fajta aktivitást eddig elsősorban egyetemi alkotóműhelyek projektvezetőjeként gyakorolta. Első önálló képzőművészeti megjelenésére a Belátás Projekt keretében kerül sor.
Alkotóként elsősorban a tér és a benne létező ember kapcsolatát igyekszik vizsgálni a lehető legtágabb értelemben, a fizikai adottságoktól a történeti kontextusig.

Kurátor: Pintér Gábor

Támogató: Józsefvárosi Önkormányzat




Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány