Ruark Lewis [AUS]
FIRE


2023.08.01-09.08.

Puccs Contemporary Art, Budapest

Ruark Lewis-t (1960), Ausztrália egyik legizgalmasabb és legkevésbé definiálható kortárs művészeként tartják számon. Gondolatai térről és időről hibrid módon jelennek meg munkáiban; előszeretettel használja a beszélt nyelvet, a hangot, valamint a performatív, installatív, festészeti és szobrászati kifejezésformákat.

A művészet, költészet és a politikai  diskurzusok közötti kapcsolódási pontokat keresi. Az alkotói folyamat során, melyet ő maga „áírásnak” nevez, gyakran nyúl más művészek - zeneszerzők, költők, koreográfusok, saját kortársai, vagy akár antropológusok - műveihez, melyeket térbeli installációk formájában megjelenő absztrakt szövegekké alakít át.

Ruark Lewis olyan rangos intézményekben állított kis és lépett fel, mint az Australian Centre for Contemporary Art, az Art Galleries of New South Wales and South Australia és a Sprengel Museum, Hannover.
2000-ben a Sydney Olimpia, 2006-ban a Biennale of Sydney - Carriageworks, 2008-ban pedig a Toronto Nuit Blanche Fesztivál felkérésére készített installációt.  

Támogató: Józsefvárosi Önkormányzat
Együttműködő partner: SNO Contemporary Art Projects, Sydney

    


[Fotó: Ruark Lewis: FIRE, Oceanie Zone V kiállítás / SNO Contemporary Art Projects, La Station, Nice, France, 2015]



Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány