Threadstories [IE]

Persona


Cairo Contemporary


2023.09.05 - 10.01.

1071 Budapest, Lövölde tér 7.

Threadstories, ír képzőművész, munkáiban a privát szféra eltűnésének jelenségét, valamint ennek hatását vizsgálja arra vonatkozóan, hogy hogyan látjuk és jelenítjük meg magunkat az online térben. Művészetében a tradicionális kézműves technikák, a performatív jelleg és a fotóművészet keveredik. Vizuális eszközökkel kutatja, hogy az új technológiák és a közösségi média hogyan befolyásolja viszonyunkat az arc-ábrázoláshoz - legyen az sajátunk vagy mások arca.

A Persona sorozatban a művész megszállottan formálja a kézzel szőtt maszkokat, hogy azokból arcra utaló kifejezéseket csikarjon ki.
A maszkok életre kelnek, a kamera által pedig többszörösen újraértelmeződnek.
De tudjuk, hogy ezek csak mesterségesen létrehozott, átmeneti felületek.

Threadstories rendszeres állít ki Írországban és külföldön egyaránt, munkái számos magángyűjteményben, valamint a Skót Nemzeti Múzeumban is megtalálhatóak. 2020-ban elnyerte a Royal Hibernian Academy The Progressive Vision Curtin O’Donoghue Emerging Photographic Award díját. Fotói megjelentek, többek között, a Dazed, Love és a New York Times Style magazinokban. Gyakran készít divatházak, filmrendezők, koreográfusok és zenészek felkérésére hordható műtárgyakat.

///

Támogató: Erzsébetváros Önkormányzata -  Kultúrnegyed Katalizátor pályázat
Együttműködő partner: Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ

   



Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány