Vigh Violetta
Hundun


2023.10.12 - 11.10.
Puccs Contemporary Art


Megnyitó: 2023.10.12.. 18:00-19:30

Hundun a taoista mítoszok egyikében megjelenő, ősi kaotikus erőt és egységet képviselő arctalan entitás. Története olyan témákat implikál, mint a társadalom és egyén kapcsolata, pontosabban a többség uniformizálásra való törekvése a tőle különbözőkkel szemben. Az eredetileg amorf lényt antropomorf figurává szorító öltöny, mint a munka- és egyenruha egyik alapvető fajtája, az indivídum és kreatív potenciálok leszűkítését jelképezi, karikírozza, megidézve Csuang-ce szövegének humorát.

Több vállfa a VOR (Vörös Október Ruhagyár) márkajelzést viseli. A sztálinvárosi ruhagyár nem pusztán történelmi érdekesség: a szocialista munkaethosz, a túlteljesítés dicsőítése, illetve az installációban is megjelenő halmozás lehetőséget ad reflektálni korunk tendenciáira és fogyasztói kultúrájára is, amikor az „egyre többet és jobbat” spirál fenntarthatatlansága vészesen egyértelművé vált.

Vigh Violetta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakos hallgatójaként a médiaművészet különböző formái és technológiái iránt érdeklődik, vizuális metaforákat keresve egy-egy jelenség, fogalom vagy történet kifejezésére. Közel állnak hozzá az interdiszciplináris és a kutatásalapú projektek, olyan történelmi és szociológiai témák, mint például a heliocentrikus világkép kialakulása, a repüléstechnika története, a női társadalmi szerepek változása a nagy boszorkányüldözések idején vagy a Szabad Európa Rádió zenei műsorának kulturális hatása.

www.violettavigh.com

Puccs Contemporary Art
Cím: 1084 Budapest, Víg u. 22.
Nyitva tartás: 0-24h

Támogató: Józsefvárosi Önkormányzat

Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány