Tollas Erik - Nagy Zsófia Magdolna
Dancing with the SCOBY


Cairo Contemporary, Budapest

1071 Budapest, Lövölde tér 7.

2024. március 1-29.


Tollas Erik és Nagy Zsófia Magdolna kombucha happeningjének fókuszában az idő megfigyelése áll, melyben az ellentétek összekapcsolódnak: a mozgás a mozdulatlannal, a műanyag az élő organizmussal, a látható a láthatatlannal, az installáció a csendélettel.

Tollas Erik (1981) az Eszterházy Károly Főiskola, Rajz és vizuális kommunikáció szakán, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Festőművész szakán diplomázott. A totem, mint jelrendszer foglalkoztatja, valamint annak különböző absztrakciói, ahol a gesztus tudatos redukálásával válik a szín és a forma tiszta természetévé a mű. Alkotás közben ösztönös rajzolatokat, automatikus jeleket, jelrendszereket hoz létre, amely során a nyomhagyás összekapcsolódik természeti jelenségekkel és válik fohásszá a Földanyához.

Nagy Zsófia Magdolna (1989) szintén a PTE Művészeti Karának Festőművész szakán végzett. Alkotásaiban ötvözi a különböző médiumokat és anyagokat, beleértve a festészetet, szobrászatot és installációt. Monokróm formázott vásznainál a kép és annak határterületeivel foglalkozik. Kísérleti munkáiban a differens anyagok kombinálása különböző hibrid tárgyakat eredményeznek. A műveiben alkalmazott funkciójuktól megfosztott tárgyak az újrahasznosítás során egy újraértelmezésbe kerülnek, ezáltal fixálva az elmúlásból eredő változást.

Mindkét művész a BUMm - Budakalászi Műteremház tagja.
 
///

Kurátor: Pintér Gábor
Támogató: Erzsébetváros Önkormányzata - Kultúrnegyed Katalizátor program
Együttműködő partner: Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ

instagram.com/Cairo.Contemporary 
instagram.com/parallel.art.foundation

  



Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány