Lakin Ogunbanwo [NGR]
are we good enough


2024.04.03–29.
Cairo Contemporary


A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2024 hivatalos programjának része.

Lakin Ogunbanwo fotóművész 2012 óta foglalkozik Nigéria különböző etnikai csoportjainak - Yoruba, Ibo, Hausa-Fulani - hagyományos viseleteivel. Szülőhazájában a ruházat egyértelműen jelzi az etnikai identitást, mellyel kapcsolatban megfigyelte, hogy a fiatal generáció egy új vizuális kódrendszert alakít ki, egy hibrid esztétikát nyugati és tradicionális elemek vegyítésével, hogy ezáltal határozottabban kommunikálhasson önmagáról.

Ogunbanwo are we good enough című sorozata rejtélyes portrékból áll, melyek az identitással foglalkoznak. Azáltal, hogy szándékosan elrejti modelljei személyazonosságát, arra keresi a választ, hogy mi az, ami egy tágabb kulturális egységen belül meghatározza az egyént; kik lehetnek ezek az emberek, és hogyan szeretnék, hogy érzékeljük őket. A fotóprojekt kizárólag - egy nagy játékteret engedő és elengedhetetlen divatkiegészítő - a fejfedő erejével kommunikál a férfi identitásról. Ebben a sorozatában is a rá jellemző kifinomult minimalista stílust követi, a fény, a textúra, a forma és a sziluettek állnak esztétikája fókuszában.

Lakin Ogunbanwo 1987-ben született Lagosban. Jogi tanulmányai után kezdett fotózással foglalkozni. Munkái olyan neves lapokban és magazinokban jelentek meg, mint a The New York Times, a Harper’s Bazaar, a brit GQ és a Riposte Magazine. Fotói szerepeltek a Lagos Fotófesztiválon, a londoni 1-54 Contemporary African Art Fair-en és a Fokvárosban megrendezett Grid Fotóművészeti Biennálén. 2015-ben, a British Journal of Photography a Ones to Watch kategóriában az év legjobb 25 fotográfusa közé választotta.


Kurátor: Pintér Gábor
Támogató: Erzsébetváros Önkormányzata - Kultúrnegyed Katalizátor program
Együttműködő partner: Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Budapest FotóFesztivál

instagram.com/Cairo.Contemporary 
instagram.com/parallel.art.foundation

  Kapcsolat
info@parallelalapitvany.hu
Instagram
Facebook
Minden jog fenntartvaⒸ


Parallel Művészeti Alapítvány